10 BENEFICII ALE UNUI SEMINEU ELECTRIC

Să presupunem că ești în căutarea unui șemineu pentru casa ta. În acest caz, alegerile tale se reduc la trei posibilități: un șemineu tradițional pe lemne (sau sobă), un șemineu cu gaz natural (sau sobă) sau un șemineu electric. Fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje, dar un șemineu electric tinde să iasă pe primul loc datorită costului redus și eficienței energetice. Iată zece motive pentru care ar trebui să iei în considerare un șemineu electric pentru casa ta.

COST SCĂZUT

Atât șemineele pe lemne, cât și cele pe gaz natural pot fi costisitoare de instalat și de funcționat. Un șemineu cu lemne necesită lucrări majore de perete și zidărie dacă nu este deja instalat, plus adăugarea unui coș de fum. Semineele pe gaz natural au nevoie de aerisire si linii de gaz pentru a fi instalate. Șemineele electrice costă adesea mai puțin inițial, chiar și pentru modelele cele mai de ultimă generație și, deoarece se conectează la perete, nu există cheltuieli de renovare la buget.

INSTALARE USOARA

Fără coș de fum, vatră, conducte de gaz sau ventilație de care să vă faceți griji, instalarea unui șemineu electric este mult mai ușor de gestionat și poate fi făcută fără un profesionist. Multe șeminee electrice se conectează la o priză electrică, dar chiar dacă agățați un șemineu electric mare, liniar, montat pe perete, instalarea este totuși mult mai simplă. În plus, încăperile din casă care ar putea să nu poată avea un șemineu pe lemne sau pe gaz pot găzdui un șemineu electric dacă există o priză pentru a-l conecta.

ECONOMIA DE SPAȚIU

Un șemineu electric ocupă de obicei mult mai puțin spațiu în cameră decât un șemineu pe lemne sau pe gaz natural. Iese doar cu aproximativ 6 până la 8 inci sau poate fi îngropat în perete pentru a nu ocupa spațiu. Unele modele pot fi agățate pe perete pentru a economisi spațiu pe podea, în timp ce altele pot fi folosite ca parte a centrului tău de divertisment. Totul se reduce la preferințele tale personale.

UTILIZARE MAI SIGURA

Semineele pe lemne prezintă un risc de incendiu, plus potențialul de inhalare a fumului și a cenușii și otrăvirii cu monoxid de carbon. În timp ce șemineele pe gaz sunt mai sigure, ele prezintă, de asemenea, o ușoară șansă de inhalare toxică, deoarece emit substanțe chimice în cameră. Semineele electrice nu au fum sau gaz, asa ca nu trebuie sa va faceti niciodata griji cu privire la gaz sau fum in casa dumneavoastra. Copiii și animalele de companie sunt mai puțin susceptibile de a fi arse, deoarece geamul din față rămâne rece în timp ce rulează. Multe modele sunt dotate cu o funcție de oprire automată pentru un plus de siguranță. Drept urmare, semineele electrice sunt cea mai sigura optiune a ta.

EFICIENT ENERGETIC

Un șemineu electric vă poate ajuta să economisiți bani la factura de încălzire în timpul iernii. Semineele electrice consumă mai puțină energie electrică decât sistemul de încălzire al casei tale, costând doar cenți pe oră. Prin plasarea strategică a unuia unde tu și familia ta petreci cel mai mult timp, poți opri termostatul pentru restul casei. Această metodă de încălzire se numește încălzire suplimentară sau încălzire de zonă și poate fi o modalitate foarte eficientă de a economisi bani la factura de energie.

ÎNTREȚINERE SCAZUTA

Șemineele pe lemne au o cantitate incredibilă de întreținere pentru a merge împreună cu ele. Arderea lemnului natural generează fum și cenușă, care lasă reziduuri și urcă pe coș. Șemineul trebuie curățat de cenușă în mod regulat, iar coșul de fum trebuie curățat de un profesionist pentru a preveni pericolele de incendiu. Fără coș de măturat, un șemineu electric prezintă o întreținere foarte redusă. Singura curățare necesară este să ștergeți ocazional geamul din față, ca în cazul oricărei alte suprafețe din casa dvs.

UTILIZARE INDELUNGATA

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale șemineelor ​​electrice este că sunt utilizabile pe tot parcursul anului. Spre deosebire de alte șeminee, nu contează dacă afară este cald sau frig sau dacă există o interdicție de incendiu. Pentru că un șemineu electric nu folosește lemn natural și poate fi setat să funcționeze fără căldură, îl poți folosi oricând dorești, indiferent de vremea de afară.

DURAȚĂ LUNGĂ

Semineele electrice durează incredibil de mult în comparație cu omologii lor pe lemn și gaz. Longevitatea lor poate fi atribuită riscului scăzut de probleme precum coroziunea sau rugina. Drept urmare, pot arăta noi cu îngrijirea corespunzătoare, chiar și după ani de utilizare.

OPȚIUNI DE PERSONALIZARE

Semineele electrice oferă o gamă largă de opțiuni pentru a se potrivi fiecărui stil de casă. Un stil tradițional poate arăta mult ca un șemineu pe lemne, fără bătaia de cap a lemnului de foc și a cenușii. În schimb, un stil mai modern poate completa un apartament sau o casă contemporană. Familiile s-ar putea bucura de opțiunile de depozitare ale unui centru de divertisment cu șemineu electric integrat. Indiferent de stil, fiecare șemineu electric oferă caracteristici precum teme de culoare și opțiuni de pat de jar pentru a-l duce la următorul nivel. Posibilitățile sunt aproape nesfârșite.

CĂLDURĂ 

In primul rand, un semineu electric ofera aceeasi caldura si confort ca un semineu pe lemne sau pe gaz natural. Șemineele oferă un punct focal frumos pentru spațiile de locuit și vă permit să vă bucurați în siguranță de puțin în aer liber.

Semineele electrice sunt o modalitate versatila de a te bucura de un foc in interior. Seminee Lemne  oferă opțiuni de șemineu electric care sunt rentabile și eficiente din punct de vedere energetic. Cumpărați selecția noastră astăzi pentru a găsi șemineul electric perfect pentru casa dvs.