semineelemne.ro

PRODUCEM SI COMERCIALIZAM LEMNE PENTRU SEMINEE

Este ecologic încălzirea cu lemne?

Când lemnul este ars, acesta produce dioxid de carbon (CO2) şi a înrăutăţeste valorile climatice. Cu toate acestea, noi copaci vor fi plantati în curtea voastra pe care noi vii facem cadou la achizitionarea unui semineu de la noi. Eliberat în timpul arderi, CO2 este retras de copaci din aer şi stocat în lemn în timpul creşteri. Un cerc perfect!

Speram ca v-am convins sa cumpara-ti lemnul de la noi, in legaturi mici si mari la data pe care o stabilim de comun accord ,profitind de distributiile de lemn pe care le facem saptaminal la domiciliul dumneavoastra.

Tarifele sunt bazate pe cantitatea de comanda si locul de livrare.

Cantitatea minimă de 200 kg.

CONVENABIL 100%

CAT DE USCATE SUNT SI CUM SE PRODUCE CALDURA

Folosim diferite tipuri de lemne. În mod ideal, lemn de esenţă tare grele, care au o valoare de încălzire în mod considerabil mai mare ca pe un metru cub de lemn de conifere.

Deosebit de potrivit petru foc este lemnul de fag, carpen, stejar, frasin si mesteacan, cu un conţinut de umiditate reziduală de sub 20%.

Lemnul de esenta tare arde, de obicei, mult mai mult decât cel de rasinoase, producind cenusa putina. Caldura emanata prin sticla termo incalzeste imediat incaperea, cu o conditie, ca lemnele sa faca flacara.

Totul icepe cu energia sau valoarea calorica a lemnului uscat ,care in medie este de 4 kw/h/1kg de lemne care in urma arderi elibereaza caldura.Carbonul care este fixat in fibra lemnului dupaaprindere si la o anumita temperature se transforma in gaz,producind flacara care emana caldura.

De cele mai multe ori lemnul este verde,foarte gros,sau de rasinoase cea ce duce la o ardere neuniforma ba mai mult sticla termo incepe sa se negreasca.

DIFERITE TIPURI DE LEMN

Asigură o imagine de flacara frumosa si consanta care nu negreste sticla, putere calorifică este foarte mare. Putere calorifică / încălzire rezultata din lemn de fag este adesea folosita ca o valoare de referinţă în comparaţie cu alte tipuri de lemne. Acesta este un lemn de utilizare “universal” dar, din păcate, de asemenea, mai scump.Lemnul de mesteacan este adesea folosit pentru focurile din seminee deoarece are o valoare calorica mare siun miros frumos.

Lemnul de stejar, pentru seminee, nu este de preferat sa fie folosit singur, deoarece are un foc mic şi nu este foarte frumos . Valoarea sa calorica este similară cu cea din lemn de fag, dar are un timp de ardere mai lung. Prin urmare, combimatia de lemn de fag si stejar este prima alegere pentru toate sobele.

Crucial pentru valoarea calorică a lemnului,este în special durata şi tipul de depozitare. În scopul de a reduce conţinutul de umiditate naturală sub aproximativ 20% lemnul trebuie să fie stocat doi-trei ani. Cel mai bun lemn de foc este stocat în aer liber sub un acoperiş, cu ventilaţie bună. Fluxul de aer eolian este o condiţie esenţială pentru uscare. Pe piaţa lemnului este deja disponibil lemn pre-uscat in uscatoare care depozitat la domiciliu vostru in conditii insalubre poate trage umiditate