SIGURANȚA CU LEMN DE FOC PENTRU SOBA

Stivuirea lemnului de foc va deveni o parte obișnuită a rutinei tale de vară dacă deții o sobă pe lemne sau un șemineu și le folosești pentru a încălzi casa. Poate părea simplu, dar cum și unde stivuiți lemne de foc este mai important decât ați putea crede. Stivuirea necorespunzătoare a lemnului de foc poate duce la o varietate de probleme, inclusiv infestări de șoareci, mucegai, ciuperci, termite și lemn care nu arde atât de bine pe cât ar putea. Lemnul de foc care a fost stivuit prea aproape de casa dvs. poate reprezenta, de asemenea, un pericol semnificativ de incendiu.

Nicio cantitate de stivuire adecvată nu va garanta că lemnul dumneavoastră de foc nu va avea niciodată probleme. Totuși, o planificare atentă poate ajuta la menținerea grămezii de lemne cât mai uscate, curate și sigure posibil.

SFATURI PENTRU DEPOZITAREA ȘI stivuirea în siguranță a lemnului de foc Alegeți o locație bună pentru a stivui lemnele de foc Veți dori să găsiți un loc cu expunere bună la soare, astfel încât lemnul de foc să se usuce pe tot parcursul verii și să ardă bine iarna. Cel mai bun loc pentru depozitarea lemnului de foc este exterior pentru a preveni ca lemnul să fie un pericol de incendiu. Experții în controlul dăunătorilor recomandă ca stivele de lemne de foc să fie la cel puțin 5 metri distanță de casă. Cu toate acestea, ar trebui să stivuiți lemnul la aproximativ 30 de metri distanță dacă casa dvs. este situată într-o zonă de incendiu de pădure. În toate circumstanțele, lemnele de foc trebuie stivuite departe de zonele în care copiii sau animalele de companie se joacă pentru a preveni accidentele. Pentru a preveni problemele, în general nu este recomandat să stivuiți lemnele de foc în interiorul casei.

Cu toate acestea, după ce lemnul a fost asezonat, puteți aduce în casă lemne pentru o zi pentru soba sau șemineu, astfel încât să nu mai fie nevoie să ieșiți afară în zăpadă. Unora le place să depoziteze lemne de foc în garaj, dar asigură-te că nu este infestat cu insecte. Păstrați-vă lemnul uscat Pentru ca lemnul să ardă eficient, trebuie păstrat uscat. Aceasta înseamnă că lemnul nu trebuie ținut pe pământ, deoarece umezeala din sol poate pătrunde în lemn. Lemnele de foc pot fi stivuite când sunt ude, dar trebuie făcute corect, astfel încât aerul să poată curge liber, iar lemnul se va usca rapid. În caz contrar, lemnul va dura mult mai mult să se usuce și va fi inutilizabil.

O modalitate excelentă de a vă asigura că lemnul dvs. de foc rămâne uscat este să investiți într-un suport de lemn sau să îl stivuiți într-o magazie de lemne. Lemnul va fi de pe pământ, iar aerul poate circula liber. Acest lucru va împiedica, de asemenea, infestarea lemnului cu termite. De asemenea, vă puteți așeza lemnul de foc pe pietriș, beton, cărămidă sau un pad de pavaj, dacă nu aveți un suport.

Toți buștenii trebuie să fie nivelați, altfel veți risca să cadă întreaga grămadă Lemnele de foc ar trebui să fie stivuite mai degrabă decât să încercați să le împachetați strâns, astfel încât aerul să poată circula și lemnul să se usuce mai repede. Capetele tăiate ar trebui să fie expuse, deoarece acolo este eliberată cea mai mare parte a umidității. Cel mai important, asigurați-vă că lemnul de foc este nivelat, astfel încât să nu cadă.

Acoperiți lemnele de foc Dacă lemnul de foc este în aer liber, veți dori să îl acoperiți pentru a proteja lemnul de intemperii și umiditate inutilă. Majoritatea oamenilor optează pentru o prelată; cu toate acestea, nu este indicat să acoperiți complet lemnul de foc cu o prelată deoarece poate prinde umezeala dedesubt și nu permite lemnului să se usuce corespunzător. Purtați încălțăminte cu vârfuri închise, de preferință cu protecție din oțel Siguranța ta este primordială, așa că asigură-te că iei măsuri de precauție în timp ce stivuiți lemnele de foc. Purtați cel puțin încălțăminte cu vârfuri închise, cu protecție de oțel pentru vârfuri, dacă aceasta este o opțiune. Mănușile de lucru vă vor proteja mâinile de așchii și așchii. În timp ce cumpărarea lemnului de foc la sac este întotdeauna o opțiune, acest lucru poate deveni costisitor rapid și nu este la fel de convenabil ca să vă alcătuiți propria grămadă de lemne.

Lemnele de foc bine stivuite se vor usca rapid, vor arde eficient și stiva va arăta chiar frumos în acest proces. Dacă stivuiți eficient lemn de foc și a fost bine asezonat, îl puteți depozita luni și chiar ani.